Bolesti hlavy

 

 

Bolesti hlavy

 

Pavlikova rada: Opravdu velká část bolestí hlavy a migrén má příčinu v nedostatečném přísunu tekutit. A tím myslím především vodu! Občas také GPZ. A v neposlední řadě „bordel v hlavě:-)“.Ale to je zas trochu o něčem jiném.

 

Čaj proti chronickým bolestem hlavy:

 

Příčinou je většinou těžká, špatná a nadměrná strava, proto kromě jejího odstraňování zaměříme pozornost na trávicí orgány. Smícháme stejné díly natě dobromysli, meduňky a květu měsíčku. Čaj z této směsi pijeme delší dobu. Pro změnu můžeme vyzkoušet i některý recept na zlepšení trávení.

 

 

Migréna:

 

Jeden ze starých receptů doporučuje šálek kávy bez cukru se šťávou z 1 citronu, za 2-3 hodiny tuto proceduru opakujeme.

 

 

Čajová směs proti migréně:

 

Připravíme ji ze stejných dílů natě fialky, meduňky, dobromysli, máty a třezalky. Do hotového čaje přidáme lžičku kozlíkové tinktury. Horký čaj vypijeme během 1-2 hodin, na čelo si dáme studený obklad a spánky potíráme levandulovým olejem.

 

 

Koupel při akutních bolestech hlavy:

 

Do 2 l vody dáme 20 lžic natě rozmarýnu, pomalu uvedeme do varu a necháme přikryté 20 minut vyluhovat. Scedíme do připravené vanové koupele, v níž setrváme 15-20 minut.

 

 

Bolesti hlavy z vyčerpání:

 

Je-li příčinou bolesti hlavy fyzická nebo psychická únava, připravíme bylinkový čaj z natě bukvice, k níž přidáme asi 1/3 množství lupínků růže. Do hotového čaje přidáme ještě lžičku kozlíkové tinktury. Teplý čaj vypijeme pomalu během 2-3 hodin.