Ledviny

 

Ledviny

 

Preventivní ledvinová čajová směs:

 

Abychom pomáhali ledvinám a močovým orgánům, pijeme jednou za čas několik dní ¾ – 1 l čaje ze směsi dvou dílů natě celíku, k nimž přidáme po jednom dílu natě přesličky a truskavce.

 

 

Čajová směs na podporu činnosti ledvin:

 

Smícháme stejné díly kořene jehlice, lékořice a listu břízy. Dvě lžíce směsi namočíme do ½ l teplé vody a necháme 12 hodin macerovat. Potom uvedeme do varu a necháme přikryté vychladnout. Scedíme a pijeme 2 až 3 krát denně, ne dlouhodobě.

 

 

Čajová směs na bílkoviny v moči:

 

Smícháme po dvou dílech natě vřesu a celíku, přidáme po jednom dílu natě přesličky a šalvěje. Obvyklou denní dávku, ½ l čaje z této směsi, pijeme ráno a večer po ½ množství.

 

 

Čajová směs proti tvorbě ledivnových a močových kamenů:

 

Smícháme stejné díly kořene jehlice, pampelišky, natě přesličky, kopřivy a celíku. Šálek neslazeného čaje pijeme dlouhodobě několikrát denně, hned při prvních příznacích. Po 3-4 týdnech užívání na stejnou dobu přerušíme.

 

 

Čajová směs na zánět močového měchýře:

 

Smícháme stejné díly natě přesličky, medvědice, mateřídoušky, meduňky a listu břízy. Čaj pijeme 2-3 krát denně 7-10 dní.

 

 

Čajová směs na zánět ledvin:

 

Uděláme je ze dvou dílů natě celíku, k němuž přidáme po jednom dílu listu břízy, medvědice a natě bazalky. Čaj pijeme dvakrát denně po ½ množství po dobu 7-10 dní.

 

 

Bolest při močení – řezavka:

 

Způsobuje ji obvykle zánět v močových orgánech. Do čajové směsi ke třem dílům natě celíku přidáme po jednom dílu natě svízele, hluchavky a listu břízy. Čtyři lžíce směsi zalijeme 1 l vroucí vody a necháme přikryté vyluhovat. Pijeme po částech v průběhu celého dne, zvýšíme i příjem dalších tekutin.

 

 

Čajová směs Dr. Thurze na prostatu:

 

Do této osvědčené čajové směsi dáme 4 díly natě vrbovky, po dvou dílech natě celíku a dobromysli a po jednom dílu natě truskavce a listu břízy. Denně pijeme v malých dávkách až 1 l čaje připraveného obvyklým způsobem.

 

Pavlikova rada: Na ledviny neopomeňte přečíst si v „bylinky jedna po druhé“ ….Kotvičník zemní.