Nadváha

Nadváha

 

Čajová směs proti obezitě:

 

Do 1 l vody dáme 2 lžíce sušených rozdrcených plodů trnky a 20 minut povaříme. Přidáme po 2 lžících květů trnky a přesličky, necháme 15 minut vyluhovat a scedíme. Celou dávku tohoto lahodného čaje vypijeme během dne. Čaj nejen podporuje úbytek na váze, ale také čistí krev a prospívá ledvinám a játrům.

 

 

Bylinná šťáva na zhubnutí:

 

Odšťavíme stejné množství čerstvých kořenů petržele, celeru a fenyklu. Pijeme dvakrát denně nalačno po 1 dl šťávy.

 

 

Čajová směs na podporu hubnutí:

 

Smícháme stejné díly listu břízy, maliny, natě celíku, květu bezu a na prášek pomleté krušinové kůry. Obvyklým způsobem připravený čaj pijeme dvakrát denně po polovině množství. Tento čaj mírně projímá a odvodňuje organismus, tím mu pomáhá zbavit se tělesné hmotnosti.

 

 

Hroznová kúra na hubnutí:

 

Před každým jídlem a večer před spaním vypijeme šálek čerstvé hroznové šťávy zředěné polovičním množstvím vody nebo zkonzumujeme trochu hroznů. Hroznový cukr nezpůsobuje přibírání na váze, ale upravuje látkovou přeměnu cukrů, čímž přispívá ke snižování hmotnosti.

 

 

Čajová směs na snížení chuti k jídlu:

 

Její hlavní složkou je nať svízele. Ke třem dílům této drogy přidáme ještě po jednom dílu natě tužebníku a listu břízy. Čaj připravený obvyklým způsobem nesladíme, pijeme 2-3 krát denně.

 

 

Čekanka proti obezitě:

 

Podle starého receptu pravidelné pití čaje z kořene čekanky nebo kávy – cikorky pomáhá zbavit se přebytečných kil. Čekankový čaj prospívá i vnitřním orgánům a snižuje hladinu cukru v krvi.